Energetikai Tudástár

Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY)

Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY)
Írta: Gali András

Országos Építésügyi Nyilvántartás elektronikus formában üzemeltetett központi rendszer, amely az építésügy és a kapcsolódó szakterületek hatósági és szakmai tevékenységeit szolgálja ki. AZ OÉNY-t a Lechner Lajos Tudásközpont üzemelteti.

Ezekre használhatjuk - az OÉNY feladatai

Az OÉNY feladatai igen sokrétűek, adatbázisában részletes kereséseket folytathatunk, illetve lehetőségünk van elektronikus ügyintézésre is: építési engedélyezések (ÉTDR), e-építési napló, e-tanúsítás, műemlékek nyilvántartása és más hasznos kapcsolódó szakmai alkalmazások.

Itt érhető el: E-epites.hu portál »

E-tanúsítás, amelyben Ön is kereshet

Az E-tanúsítás alkalmazás segítségével regisztráció nélkül tudunk megkeresni elkészült energetikai tanúsítványokat, illetve ellenőrizni azok hitelességét. Az adatbázisban minden hiteles szakvélemény megtalálható, amely 2013 óta készült.

Az Országos Építésügyi Nyilvántartás felülete

Lekérdezés cím alapján »

Ha cím alapján keres, a hivatkozott oldalon töltse ki a település mezőt, adja meg a közterület nevét (utca) és a házszámot. A házszám megadása nem kötelező, ha ezt a mezőt üresen hagyja, az összes minősítés megjelenik, amely az adott utcában készült. Helyrajzi szám megadása nem kötelező, ha nem áll rendelkezésre, akkor is megtalálható a szakvélemény.

Kamarai tagság ellenőrzése

Ezen az oldalon a név alapján néhány kattintással ellenőrizhető, hogy az illető vállalkozó melyik kamara tagja, illetve milyen szakmai jogosultsággal rendelkezik. A hivatkozáson három kamara névjegyzéke összevont adatbázisban érhető el (Kereskedelmi- és Iparkamara, Magyar Mérnöki Kamara, Magyar Építész Kamara). Az energetikai tanúsításhoz szükséges TÉ jogosultság is megjelenik a mérnök neve alapján.

További népszerű cikkek a Tudástárban

A hasznos alapterület
Milyen vastagon hőszigeteljünk?
"F" energetikai besorolási osztály
Hogy számoljuk az alapterületet?
AA+ energetikai besorolási osztály