Energetikai tanúsítvány irodára, irodaházra

Irodákra és irodaházakra is kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni a hatályos jogszabályok értelmében. Eladás és bérbeadás esetén a tulajdonos feladata gondoskodni a szakvélemény elkészíttetéséről.

Itt kérhet ajánlatot

Energetikai tanúsítvány új épület használatbavételi engedélyéhez

Irodákra is kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni

Hasonlóan a lakóingatlanokhoz, irodai funkciójú ingatlanok eladása, illetve bérbeadása esetén kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni. Az elkészítésről a tulajdonosnak kell gondoskodnia, a felmerülő mérnöki díjak is őt terhelik. Vonatkozó jogszabály: 176/2008 Kormányrendelet.

Egész irodaépület esetén

Ha egy egész irodaépület tanúsítását kell elvégezni, várjuk ajánlatkérését » a hivatkozott űrlapon.

Nagyobb épület részét képező iroda esetén

Ha egy nagyobb épületen belül egy kisebb iroda (önálló rendeltetési egység) kerül eladásra vagy bérbeadásra, akkor lehet az egész épületre vonatkozóan is tanúsítványt készíteni, de lehet csak az érintett részre vonatkozóan is. Ez a tulajdonos(ok) döntésén múlik. Ha az egész épület energetikai tanúsítványa már korábban elkészült (a nagyobb irodaépületeknél általában ez a helyzet), akkor az irodarész eladása vagy bérbeadása során az egész épületre vonatkozó tanúsítvány felhasználható. A cím megadásával itt ellenőrizheti, hogy készült-e már energetikai tanúsítvány az épületre. Ha az egész épületre nem készült energetikai szakvélemény, akkor el kell készíttetni legalább az érintett irodarészre vagy döntés szerint az egész irodaházra / épületre vonatkozóan.

Ezt kell tudnia:

Az energetikai tanúsítványnak legkésőbb a szerződés aláírásáig (adásvétel és bérbeadás esetén is) rendelkezésre kell állnia, ugyanis az energetikai tanúsítványt be kell mutatni a vevőnek (bérlőnek).

hitelesség a HET azonosító segítségével

Energiaosztályok

Az irodaépületek jelenleg (2024) tizenkétféle energiaosztályba sorolhatók. Az egyes kategóriákról szóló részletes ismertetőnket a betűjelzésekre kattintva érheti el:

A+++ A++ A+ A B C D E F G H I

Mit vizsgálnak az irodán?

Általánosan az alábbiakat vizsgálja meg a tanúsító mérnök az irodában: az ingatlan alapterülete, fűtött légköbméter, határoló szerkezetek jellege és hőszigetelő képessége, hőtermelők, hőleadók, légtechnika, egyéb épületgépészeti berendezések, energiahordozók, megújuló energiaforrások.

Térkép

Országos lefedettséggel várjuk megrendelését

Az Országos Tanúsító Központ egy mérnöki hálózat, amely az energetikai tanúsítvány készítéssel foglalkozó szakembereket kapcsolja össze. Országosan 44 helyi partnerrel működünk együtt, mérnökeink az ország összes településén dolgoznak. A munkát az ingatlanhoz legközelebbi, szabad szakértő fogja végezni. Az árakat és feltételeket garantáljuk, nem érheti Önt meglepetés, legyen szó irodáról, üzletről vagy bármilyen más kereskedelmi ingatlan tanúsításáról.

Tudja meg az Ön irodaépületére vonatkozó árat

Árajánlat kérése