Előzetes energetikai számítás

Bármilyen célra - a tervezés, építkezés ideje alatt

Elkészítjük ingatlanja tervezett állapotának előzetes energetikai számításait, meghatározzuk várható besorolását, ellenőrizzük, hogy meg fog-e felelni minden előírásnak legyen szó zöld hitelről vagy használatbavételi engedélyről.

Árajánlat kérése

Energetikai számítás a legmagasabb besorolásokkal

Előzetes energetikai számítás

Az előzetes energetikai számítás tulajdonképpen egy nem-hiteles energetikai tanúsítvány. A különbséget az jelenti, hogy a hiteles (HET számmal rendelkező) tanúsítvány az Országos Építésügyi Nyilvántartásban regisztrálva van, míg az előzeteses energetikai számítás nincs. Amíg a műszaki átadás nem történik meg (tehát tervezés vagy építés alatt van a projekt) csak előzetes számítás készíthető. A köznyelveben az elő-tanúsítvány megnevezést is használják rá. Az elkészítéshez ugyanaz a "TÉ" jelű mérnöki jogosultság szükséges, mint a már felépült épületek tanúsításához.

Ha Ön családi házat épít

Családi házaknál általában a tervezéskor vagy a zöld hitel igénylésekor van szükség előzetes energetikai számításra. A munkát az építészeti tervek, az építészeti, illetve épületgépészeti műszaki leírás alapján végzi el az energetikus. Az épület tervei alapján pontosan kiszámítható az energetikai besorolás és a várható energiafogyasztás.

A „BB” besorolás minden új épületre kötelező

2024. június 30. után minden új épületre kötelező a „BB” vagy jobb (AA, AA+, AA++) kategória elérése. A használatbavételkor a minősítéssel kell igazolni, hogy a lakóingatlan megfelel a közel nulla energiaigény építésügyi előírásainak. A jelenleg Magyarországon használatban lévő energetikai besorolások közül a „BB” jelenti az új épületek minimálisan elérendő energiahatékonysági szintjét. Jó tudni, hogy az eléréséhez legalább 25%-ban megújuló energiaforrást kell hasznosítani. Mérnökeink kiemelt figyelemmel követik a fenti szabályokat a munka során, ha szolgáltatást rendel az Országos Tanúsító Központnál, részletesen segítünk Önnek eligazodni.

NHP Zöld Hitel energetikai feltételek, BB besorolás

Zöld Hitelhez

Az NHP Zöld Otthon Program igényléséhez előzetes energetikai számítással kell igazolni a zöld hitel energetikai feltételeinek teljesülését.

A hitelprogram az alábbi két energiahatékonysági követelményt támasztja az érintett ingatlannal szemben - mindkettőt igazolnia kell a hiteligénylőnek:

A fenti két energiahatékonysági feltételt a benyújtott előzetes energetikai számítás alapján vizsgálja meg a hitelintézet. A bankok általában kérnek egy mérnöki nyilatkozatot is mellékletként, szolgáltatási csomagunk ezt is tartalmazza.

Árajánlat e-mailben

Garantáljuk a végeredményt

Ha az építkezés előtt vagy alatt megbíz minket az előzetes energetikai számítások elkészítésével, garantálni tudjuk, hogy az épület az elkészült állapotában is megkapja a kiszámított minősítést, feltéve, hogy a tervektől nem térnek el az építkezés során. A minimum „BB” besorolást minden építtető köteles igazolni egy végleges „HET” tanúsítvánnyal, a hitelező bank, illetve az építési hatóság felé is. Ennek a besorolásnak az elérése 2024-től megkerülhetetlen.

Országosan várjuk megrendelését

Térkép

Az Országos Tanúsító Központ egy mérnöki hálózat, amely az energetikai tanúsítvány készítéssel foglalkozó szakembereket kapcsolja össze. Országosan 50 helyi partnerrel működünk együtt, mérnökeink az ország összes településén dolgoznak. A tanúsítást az ingatlanhoz közeli, helyi tanúsító végzi, mi garantáljuk az árakat, és hogy nem fogja Önt meglepetés érni.

0
Ajánlatot adunk

Munkaidőben néhány órán belül e-mailben árajánlatot küldünk Önnek, ehhez várjuk ajánlatkérését!
1
Elkészítjük a számításokat

Pozitív visszajelzése esetén mérnök kollégánk keresi Önt, közvetlenül vele egyeztetik a műszaki dolgokat.
2
Megkapja a számítást

Az elkészült energetikai dokumentumokat elküldjük Önnek. Garantáljuk, hogy a banknak mindegyik megfelel.