Hőszükséglet számítás

Mérnöki számítást készítünk az épület pontos hőszükségletéről

Hőszükséglet számítás
  • kazán, hőszivattyú méretezéshez,
  • elektromos fűtésekhez,
  • felületfűtés, radiátor választáshoz.

A hőszükséglet ezt jelenti

A hőszükséglet az az energiaáram (teljesítmény), amely a leghidegebb időjárási feltételek mellett a beltéri hőmérséklet biztonságos fenntartásához szükséges és elégséges. A fűtési hőszükséglet megmutatja, hogy mekkora teljesítményű fűtésre van szükség, ha a külső hőmérséklet -13 ºC, a beltérben pedig 20 ºC van. A hőveszteség lényegében ugyanez a mérnöki fogalom, csak logikailag megfordítva, tehát az épületből eltávozó hőt számszerűsítve.

Hőszükséglet számítás

0-200 m² között

25.000 Ft

Kiszállás nélkül, tervdokumentáció alapján Megrendelés

Precíz, hibamentes mérnöki számítást kap

Meghatározzuk az épület hőszükségletét

Megadjuk a hőtermelő (kazán, hőszivattyú, stb.) teljesítményét

Méretezzük a hőleadókat (radiátor, fűtőpanel, padló- vagy felületfűtés)

A hőszükséglet számítás szolgáltatás nem tartalmaz kiszállást és felmérést, a munka elvégzéséhez az eredeti építészeti tervek szükségesek (alaprajz, metszetek rétegrenddel, nyílászárók műszaki adatai). Ha tervrajzok nem állnak rendelkezésre, kérjük, kérje egyedi árajánlatunkat az alábbiakban! A megrendelést egy munkanapon belül rögzítjük, a fenti bruttó díjat visszaigazoljuk.

Kiszállással, felméréssel együtt is

Kérjen tőlünk árajánlatot kiszállással és felméréssel egybekötött szolgáltatásra. Az alábbi űrlapot pár perc alatt kitöltheti, mi elküldjük Önnek ajánlatunkat egy munkanapon belül.

Árajánlat kérése

Így készül a hőszükséglet számítás

Az épület hőszükségletének kiszámítása precíz energetikai számításokkal történik, amelyek figyelembe veszik az épület minden műszaki paraméterét: a fűtött térfogatot, a határoló lehűlő felületeket, a felületek hőszigeteltségét, a nyílászárókon át távozó és bejutó (besugárzási) energiát is. A hőszükséglet szempontjából nem számít, hogy jelenleg milyen fűtési rendszerünk van, vagy milyet szeretnénk, hiszen éppen azt a teljesítményt kapjuk meg a számítással, amit a fűtési rendszerrel biztosítanunk kell, hogy meleg legyen az épületben. A hőszükséglet számítás során minden alapadatot a valóságnak megfelelően veszünk fel, így biztosan nem lesz sem alul-, sem túlméretezett a rendszer.

Kazán méretezés, hőszivattyú méret meghatározása

Méretezzük a kazánt, hőszivattyút vagy bármilyen más hőtermelőt

Az épület hőszükséglete alapján megadjuk, hogy mekkora hőtermelő berendezésre van szükség. Szolgáltatásunk alkalmas

Egyszerűsített számítás helyett precíz meghatározás

Az épületek fűtési hőszükségletét hagyományosan egyszerűsített számítással határozták meg, évtizedeken át ez volt a bevett módszer. Lényegében a fűtött légköbméter alapján adtak egy durva becslést a berendezések szükséges teljesítményére vonatkozóan.

Mindenképp azt javasoljuk, hogy az egyszerűsített módszer helyett készíttessen mérnöki hőszükséglet számítást, akár velünk, akár más szolgáltatóval. Több okból is ezt tartjuk jó megoldásnak.

biztosan nem lesz hideg a házban, mert elkerüljük az alulméretezést

nem kell nagyobb, drágább készüléket venni, mert elkerüljük a túlméretezést

független személy készíti (nem érdekünk, hogy nagyobb készüléket vegyen, nem favorizálunk egy gyártót sem)

a számítás a hőleadók (radiátorok, padló-, mennyezet-fűtés) szükséges (ideális) teljesítményét is megadja

Országos lefedettséggel várjuk megrendelését

Térkép

Az Országos Tanúsító Központ egy mérnöki hálózat, amely az energetikával foglalkozó szakembereket kapcsolja össze. Országosan több mint 50 helyi partnerrel működünk együtt, mérnökeink az ország összes településén dolgoznak. A munkát az ingatlanhoz közeli, szabad szakértő végzi. Hőszükséglet számításnál is garantáljuk az árakat és a feltételeket, nem érheti Önt meglepetés.

Kapjon egyedi árajánlatot e-mailben

Egy munkanapon belül elküldjük Önnek árajánlatunkat a hőszükséglet kiszámítására.

Árajánlat kérése