Energetikai tanúsítvány műemlék épületekre

Tudnivalók a tulajdonosnak - egyedi árajánlat pár órán belül

1
Kérje ajánlatunkat űrlapunk segítségével
2
Rendelje meg a munkát garantált áron és feltételekkel
3
Vegye át a szakvéleményt a helyi szakértőtől
műemlék épületekre is tanúsítvány készítendő

Műemlékekre is vonatkozik az energetikai tanúsítvány elkészíttetésének kötelezettsége

A tanúsítványt abban az esetben kell elkészíttetni, ha épület (vagy önálló rendeltetési egység) ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása vagy -bérbeadása történik. Az energetikai tanúsítvány elkészíttetésének kötelezettsége minden olyan épületre vonatkozik, amelyben energiát használnak a beltéri légállapot fenntartására, így műemlék épületekre is. A vonatkozó jogszabály a 176/2008 Korm. Rendelet »

Az energetikai tanúsítvány az építmény energiahatékonyságát kiértékelő független szakvélemény. Kiállítására csak jogosultsággal rendelkező szakértőnek van lehetősége. A szakértők munkáját és a tanúsítványok szakszerűségét a Magyar Mérnöki Kamara ellenőrzi.

Árajánlat e-mailben

Mely épületek számítanak műemléknek?

Azok az épületek minősülnek műemléknek, amelyet miniszteri döntéssel (határozattal/rendelettel) védetté nyilvánítottak. Az épületek műemléki voltát, illetve a védettség fajtáját legegyszerűbben az országos nyilvántartásban kérdezhetjük le a helyrajzi szám alapján.

Az épületek lehetséges energiaosztályai

A műemlékek – a nem védett épületekhez hasonlóan – 12-féle energiaosztályba sorolhatók. Az egyes kategóriákra kattintva elérheti részletes ismertetőinket.

A+++ A++ A+ A B C D E F G H I

A megbízó biztosítja az értékleltárt

Az energetikai tanúsítványhoz mellékelni kell az ún. értékleltárt, ezt a megbízónak kell a tanúsító mérnök rendelkezésére bocsátania. Ezt a dokumentumot a műemléki érték védetté nyilvánítási dokumentációja tartalmazza, és a műemlék értékeinek tételes meghatározását tartalmazza. Azért van szükség rá a tanúsítás során, mert az energetikai felújítási javaslat nem tartalmazhat olyan elemeket, amelyek ezeknek az elemeknek az értékét csökkentik.

Térkép

Országos lefedettséggel várjuk megrendelését

Az Országos Tanúsító Központ egy mérnöki hálózat, amely az energetikai tanúsítvány készítéssel foglalkozó szakembereket kapcsolja össze. Országosan 44 helyi partnerrel működünk együtt, mérnökeink az ország összes településén dolgoznak. A tanúsítást az ingatlanhoz legközelebbi tanúsító fogja végezni. Az árakat és feltételeket garantáljuk, nem érheti Önt meglepetés.