Energiamegtakarítási intézkedési terv

Szolgáltatás közintézményeknek

Ismerje meg az energiahatékonyságról szóló törvény vonatkozó előírásait és ezzel összefüggésben az önkormányzatok feladatait!

Ötévente kötelező az elkészítése

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény » értelmében a közintézmények tulajdonában és használatában álló, közfeladat ellátását szolgáló épület üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezet köteles ötévente energia-megtakarítási intézkedési tervet készíteni. Az energiamegtakarítási intézkedési tervet a közintézményi tulajdonban és használatban álló, közfeladat ellátását szolgáló épületekre vonatkozóan kell elkészíttetni.

Az elkészíttetésről az érintett épület üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezetnek kell gondoskodnia ötévente.

Hivatalos útmutató »

Az energiamegtakarítási intézkedési terv

Az energiamegtakarítási intézkedési terv egy ötéves időtávra vonatkozó terv, mely épületre/épületegyüttesre vonatkozóan tartalmazza azokat az intézkedéseket, melyeket az épület üzemeltetőjének végrehajtania szükséges az energiafogyasztás célzott csökkentése érdekében. Az intézkedési terv célja tehát a közintézmények energiafelhasználásának csökkentése, optimalizálása, illetve ezen keresztül a klímavédelem elősegítése. A magyar bevezetést előíró törvényt az energiahatékonyságról szóló EU irányelv alapján adták ki.

Árajánlat e-mailben

Az üzemeltető (közintézmény / önkormányzat) feladatai

Szolgáltatásunk és az intézkedési terv bemutatása

Térkép

Országos lefedettséggel várjuk érdeklődését

Az Országos Tanúsító Központ az energetikai szakterületen praktizáló mérnököket kapcsolja össze. Országosan 44 helyi partnerrel működünk együtt, az ország összes települését lefedve. Bármilyen szakértői feladatra tudunk vállalkozni, így az energiamegtakarítási intézkedési terv elkészítésére is.