Energetikai tanúsítvány online

Megbízói adatszolgáltatással, kiszállás és helyszíni szemle nélkül

Online energetikai tanúsítvány tervrajzok alapján, szemle nélkül
  • hiteles energetikai tanúsítvány HET számmal
  • szakszerűen, tervrajzok alapján elkészítve
  • adásvételhez, bérbeadáshoz, használatbavételhez

Energetikai tanúsítvány online adatszolgáltatás alapján

Szolgáltatásunk keretében az energetikai tanúsítvány az Ön által biztosított adatszolgáltatás alapján készül, helyszíni szemle nélkül. A megrendelési igény feldolgozását követően a munkára mérnököt rendelünk ki, aki felveszi Önnel a kapcsolatot, és egy rövid beszélgetés keretében ellenőrzi, hogy az online energetikai tanúsítás jogszabályi feltételei adottak-e. Ha igen, akkor műszaki adatbekérőt küld Önnek, ami alapján a szakvélemény el tud készülni.

Fix online ár az egész országban

Az árak tartalmazzák az összes díjtételt, kivéve a helyszíni felmérést. Online elküldött megrendelés esetén érvényesek, a szükséges műszaki információkat a megbízó biztosítja.

Megrendelem a tanúsítványt
Lakóingatlanok
házak, lakások
0-50 m² között
12 000 Ft
51-90 m² között
16 000 Ft
91-120 m² között
20 000 Ft
121-160 m² között
22 000 Ft
161-200 m² között
24 000 Ft

Szabályszerű-e az online energetikai tanúsítvány készítés?

Igen, de csak ha a jogszabályi feltételek teljesülnek. A hatályos rendelkezések alapján az energetikai tanúsítvány online adatszolgáltatással az alább hivatkozott esetekben készíthető el. Ha bizonytalan, hogy az Ön ingatlanjára alkalmazhatók-e szabályok, vegye fel velünk a kapcsolatot, díjmentesen átbeszéljük, van-e lehetőség az energetikai tanúsítvány kiszállás nélküli elkészítésére.

176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 4. § (4): A tanúsítvány kiállítható

5. § (1) A tanúsítást

A megrendelési igény feldolgozása után mérnök partnerünk felveszi Önnel a kapcsolatot és egy rövid beszélgetés keretében ellenőrzi, hogy a fenti szabályoknak megfelelő feltételek fennállnak-e, azaz az energetikai tanúsítvány online adatszolgáltatással kiállítható-e vagy sem. Ha ez utóbbi helyzet adódik, akkor a megrendelést nem tudjuk teljesíteni az oldalon található online árak szerint. Természetesen ezt még a munka megkezdése előtt jelezzük.

Energetikai tanúsítvány

Hiteles energetikai tanúsítványt kap

A szolgáltatás eredménye egy minden szempontból hiteles energetikai tanúsítvány, amely rendelkezik HET számmal, és korlátozás nélkül felhasználható az adásvétel, bérbeadás, használatbavétel során. A végeredményként kapott dokumentumot illetően nem teszünk különbséget az online adatcsere alapján készült, illetve a helyszíni felmérés alapján készült szakvélemény között. A dokumentum feltöltésre kerül az Országos Építésügyi Nyilvántartás rendszerébe, ahol ellenőrizhető, lekérdezhető.

Az elkészítés menete

1

Felvesszük megrendelését

Megrendelését űrlapunk kitöltésével tudja elküldeni. A munkára kijelölt szakemberünk telefonon egyezteti Önnel, hogy lehetséges-e az online elkészítés.

2 óra
2

Adatszolgáltatás, számítások

Az Ön által biztosítandó műszaki adatokat leegyeztetik a mérnökkel, a számítások ez alapján készülnek.

1 munkanap
3

Megkapja az energetikai tanúsítványt

A hiteles energetikai tanúsítvány elkészül, amelyet digitálisan (pdf) kap meg. Igény szerint postázva is kérhető, ennek nincs felára.

1 munkanap

Országosan várjuk érdeklődését

Térkép

Az Országos Tanúsító Központ egy mérnöki hálózat, amely az energetikával foglalkozó szakembereket kapcsolja össze. Országosan több mint 50 helyi partnerrel működünk együtt, mérnökeink az ország összes településén dolgoznak.

Mire van szükség az elkészítéshez?

Adminisztratív adatok: ingatlan címe, helyrajzi száma, megrendelő neve, címe. Fényképek az ingatlanról (előzetesen egyeztetjük miről és hogyan). Műszaki adatok: építészeti tervek, a megküldött műszaki adatbekérő űrlap kitöltése. A tanúsító mérnök egyezteti Önnel, hogy pontosan mire van szükség, illetve a munka közben jelzi Önnek, ha valami hiányzik, esetleg elengedhetetlen a munkához. Az információkra, dokumentumokra e-mailben elküldve lesz szükség.

Megrendelés

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy felvehesse Önnel a kapcsolatot a tanúsító mérnök!

Megrendelési igény küldése