Energetikai tanúsítvány Bátonyterenyén és közelében

Tanúsítvány készítés Bátonyterenyén
  • hivatalos energetikai szakvélemény
  • közvetlenül a helyi tanúsító mérnök által
  • 24 000 Ft-tól induló helyi díjon

Bátonyterenyén ezeken a bruttó díjakon rendelhet

Társasházi lakás
0-90 m² között
24 000 Ft
Családi ház, sorház
0-90 m² között
26 000 Ft
91-120 m² között
28 000 Ft
121-160 m² között
30 000 Ft
Megrendelem a tanúsítványt

Aki a tanúsítványt készíti Önnél

x
Zoltán

Zoltán

Épületgépész mérnök, létesítményenergetikai szakmérnök
Tanúsítás: Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó és körzetük

Főállásom mellett folyamatosan végzem a tanúsításokat Nógrád megye keleti részén.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
2100
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
nap
Felmérés
16-20
óráig
hétvégén egész nap
Bezárás

Az energetikai tanúsítvány tudnivalói röviden

Az energetikai tanúsítvány egy mérnöki szakvélemény az ingatlan energiahatékonyságáról. A hiteles dokumentum rendelkezik a HET számmal, amely alapján az Országos Építésügyi Nyilvántartásból » lekereshető.

A tanúsítás során 12-féle besorolást kaphatnak az ingatlanok, amint a mellékelt táblázatban is látható. A kategóriákhoz írt részletes leírásainkat elérheti a linkre kattintva.

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló rendelet » alapján nem szükséges tanúsítványt készíttetni nyaralókra, 50 nm-nél kisebb, különálló családi házakra, és egyéb kivételes esetekben, amelyekről a hivatkozott oldalon olvashat részletesebben. Ha az Ön ingatlanja is a kivételek közé tartozik, még a megrendelés rögzítése előtt jelezzük Önnek.

Nemcsak lakóingatlanok, hanem kereskedelmi-, vagy gazdasági épületek esetén is vállaljuk az energetikai tanúsítvány elkészítését.

1

A megrendelés rögzítése

Rendelését munkanapokon 08 - 18 óra között tudjuk visszaigazolni, ezután mérnök partnerünk telefonál Önnek a szemle időpontjának egyeztetésére.

2 óra
2

Felmérés

A helyszíni műszaki szemle körülbelül harminc percig tart. Alaprajzokra nincs szükség hozzá, de az ingatlanba mindenképp be kell jutnunk.

30 perc
3

Tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány pár munkanap alatt készül el, a határidőt a felmérést végző mérnökkel tudják pontosítani.

kb. 2 munkanap

Így dolgozunk Bátonyterenyén

Az alapterületről

Ha ingatlant vásárolunk vagy adunk el, nagyon fontos megismernünk a lakás tényleges méreteit. Az eladási árban néhány négyzetméternyi különbség is milliós tétel lehet, így mindkét félnek érdeke, hogy az áralkut a valóságos méretek alapján kössék meg.

Érvényességi ideje

Az energetikai tanúsítvány 5 évig érvényes. A szakvélemény az adott helyrajzi számú épületre készül, így az esetleges tulajdonosváltás nem befolyásolja az érvényességét. Részletek a 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendeletben.

Szívesen indulna pályázaton?

Amennyiben energiahatékonysági pályázatok által szeretne állami támogatáshoz jutni ingatlanja korszerűsítésére, tanúsítványokra is szüksége lesz a pályázati anyag benyújtásához. Itt kérhet árajánlatot » Olvassa el cikkünket a szigetelésről »