Energetikai tanúsítvány szolgáltatás Szentesen

LAKÓHÁZAK
90 m² alatt
22 000 Ft
RENDELJEN HITELES ENERGIATANÚSÍTVÁNYT
  • amelyet minden hatóság és ügyvéd elfogad
  • 10 évig érvényes
  • szemle alapján készül (az ár tartalmazza)

Árak szentesi ingatlanok esetén

0-50 m² 51-90 m² 91-120 m² 121-160 m²
Társasházi lakások 16 000 Ft 18 000 Ft - -
Családi házak 22 000 Ft 22 000 Ft 24 000 Ft 26 000 Ft

Az árak tartalmazzák az összes díjtételt: kiszállás, műszaki felmérés, igény szerinti postázás, általános forgalmi adó. A megrendelő nevére szóló számlán az itt látható ár fog szerepelni. Egész Csongrád megyében dolgozunk, ha az Ön lakása/háza nem Szentesen található, az irányítószám megadásával tekintheti meg a fizetendő díjat, az alábbi űrlap segítségével.

Ajánlatkérő- és megrendelőlap
Kérjük adja meg az alábbi adatokat!

Tanúsító mérnökünk

x
Zoltán

Zoltán

Okleveles építőmérnök - BME
Tanúsítói terület: Csongrád, Szentes és a közeli falvak

Készséggel elkészítem lakása, családi háza energetikai tanúsítványát.

¤Székhelyem: Csongrád.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
1100
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
nap
Felmérés
8-18
óráig
esetleg hétvégén is
Bezárás
energetikai osztályok a tanúsítványban

Az elérhető energetikai osztályok

Az energiatanúsítványban jelenleg 12 féle energetikai besorolás érhető el Érdemes tudni, hogy a minősítési rendszer szigorúnak számít, a skála első felébe tartozó ingatlanok a jelenlegi szubjektív megítélés alapján nem számítanak elavultnak. Érdekesség, hogy régebben 10 osztályzatú volt a minősítési skála (A+ és I között), ez ma már nincs használatban.

Így történik a tanúsítás

1
Online megrendelését 2 munkaórán belül visszaigazoljuk, amit követően a kirendelt mérnök időpontot egyeztet Önnel a szemléhez.

2
A helyszíni felmérés körülbelül félórás. Öntől csak a helyrajzi szám fog kelleni, tervrajzok nem szükségesek.

3
A tanúsítás elvégzése általánosan 2-3 nap, a tanúsítványt átveheti a készítő mérnöktől, vagy eljuttatja Önhöz e-mailben és postán.

A hiteles energetikai tanúsítvány bemutatása

Az energetikai tanúsítvány tartalmát több jogszabály határozza meg, melyek részletesen kitérnek a helyszínen felmérendő adatokra, az épületfizikai számítás módszereire, és a szakvélemény formai megjelenésére. Ezek közül a 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet a legfontosabb, ebben van rögzítve, hogy mikor kell és mikor nem kell elvégeztetni a vizsgálatot. A szakvéleményt kizárólag az MMK, illetve a MEK tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező szakember állíthatja ki. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartásba. Minden szakvélemény rendelkezik egy ún. HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) számmal, amelyet az országos nyilvántartás generál. Erre a számra az ügyvédnek lesz szüksége, az ő feladata, hogy az adásvételi szerződésben feltüntesse.

Kötelező:

Nem kötelező: