Energetikai tanúsítvány - ajánlatunk Sárospatakon

Tanúsítvány készítés Sárospatakon
  • hiteles tanúsítványt rendelhet ingatlanjáról
  • a legközelebbi mérnök által elkészítve
  • már 28 000 Ft-tól induló díjon

Díjtáblázatunk Sárospatakon

0-90 m² 91-120 m² 121-160 m² 161-200 m²
Társasházi lakások 28 000 Ft - - -
Családi házak 28 000 Ft 30 000 Ft 32 000 Ft 34 000 Ft
Megrendelő űrlap
Kérjük, adja meg az alábbi adatokat!

Egyedi árat itt kérhet a tanúsításra

Az Ön ingatlanjára szabott egyedi árat azonnal megtekintheti az irányítószám megadásával, az alábbiakban.

Aki a tanúsítványt készíti Önnek

x
András

András

Okleveles építészmérnök, Magyar Mérnöki Kamara
Energetikai tanúsítványok kiállítása
Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
440
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
munkanap
Felmérés
9-19
óráig
munkanapokon
Bezárás

Összefoglaló az energiatanúsítványról röviden

Az Európai Unió környezetvédelmi direktívájának részeként az energiatanúsítvány elkészítése kötelező ingatlan eladás, bérbeadás, használatbavétel, pályázaton való részvétel esetén. A dokumentum rendelkezik egy úgy nevezett HET számmal », amely a szakvélemény első oldalán található. Az Országos Építésügyi Nyilvántartásban » így számon tartott tanúsítványok hitelesek és bármikor ellenőrizhetőek.

Az ingatlanok 12 különböző energetikai osztályba sorolhatók, ahogy a mellékelt táblázatban is látható. Részletesebb ismertetőinkhez kattintson a táblázatban lévő energiaosztály linkjére!

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008 Kormányrendelet » alapján nem muszáj tanúsítványt készíttetni 50 m²-nél kisebb, különálló családi házakra, nyaralókra és más kivételes esetekben, amelyekről a hivatkozott oldalon tájékozódhat részletesebben. Amennyiben ingatlanja a kivételek közé tartozik, a megrendelés rögzítése előtt jelezni fogjuk Önnek.

Az Országos Tanúsító Központ mérnök szakértői bármilyen típusú ingatlan tanúsítványát el tudják készíteni Sárospatakon, legyen szó akár kereskedelmi-, ipari-, vagy mezőgazdasági épületről.

1

Megrendelés

Rendelését munkanapokon 8 - 19 óra között tudjuk rögzíteni, és a kirendelt partnerünk jelentkezik Önnél a szemle időpontjának megbeszélésére.

munkanapon 2 órán belül
2

Az épület felmérése

A helyszíni szemle körülbelül 20-30 percig tart. Tervrajzokra nincs szükség hozzá, csak a szabad bejárást kell biztosítani.

20-30 perc
3

A tanúsítvány elkészülése

Az energetikai tanúsítvány néhány munkanapos átfutással készül el, a pontos határidőt a felmérést végző szakértővel tudják megbeszélni.

1-2 munkanap

Így dolgozunk

Meddig érvényes?

A tanúsítvány 10 évig érvényes » és ezen intervallumon belül korlátlanul felhasználható. Amennyiben az ingatlant korszerűsítik, és ez érint olyan műszaki paramétereket, amelyek a szakvéleményben figyelembevételre kerültek, úgy a minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni, ha eladás, vagy bérbeadás történik.

Szeretne korszerűsíteni?

Többféle energiahatékonysági pályázaton lehet állami támogatáshoz jutni. Ezek benyújtási feltételei között van az energiatanúsítványok beadása is. A kamatmentes hitelprogramról » is részletesebben tájékozódhat. Kicserélné elavult nyílászáróit? Olvassa el cikkünket az ablakcseréről »

A hasznos alapterületről röviden

Ha ingatlant adunk el, nagyon fontos tudnunk lakásunk valóságos méretét. Néhány négyzetméternyi különbség is milliós tétel lehet az eladási árban, így érdekünk, hogy az áralkut a tényleges méretek alapján kössük meg. További részletek cikkünkben »