Energetikai tanúsítvány szolgáltatásunk - Szigetvár

HÁZAK
90 m² alatt
26 000 Ft
HITELESEN ELKÉSZÍTETT TANÚSÍTVÁNY
  • helyi mérnök készíti
  • visszaigazolt áron
  • minden esetben szemlével
ELKÉSZÜLÉSE:
2
munkanap
1
A szigetvári szakértő keresi Önt a rendeléskor megadott telefonszámán és egyeztetnek időpontot a helyszíni felméréshez.

2
Kb. 30-40 perces a helyszíni szemle, az Ön vagy megbízottja jelenlétében. Mivel a felmérés teljes körű, ezért tervekre nincs szükség.

3
Elkészül az energetikai tanúsítvány (körülbelül 2 nap), személyesen átveheti Szigetváron, vagy postai úton is kézhez kaphatja.

Szigetváron a lakóingatlanok (családi házak és társasházi lakások) tanúsítása


0-90 m² között: 26 000 Ft

91-120 m² között: 27 000 Ft

121-160 m² között: 28 000 Ft

161-200 m² között: 30 000 Ft

bruttó díjon történik.

Az alábbi űrlappal azonnal láthatja az Ön saját ingatlanjára érvényes, fizetendő végösszeget:

Így tud fizetni a szolgáltatásért

Szigetvári tanúsító megy Önhöz

x
András

András

Okleveles építészmérnök, Magyar Mérnöki Kamara
Energetikai tanúsítványok kiállítása
Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
440
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
munkanap
Felmérés
9-19
óráig
munkanapokon
Bezárás
energetikai besorolási osztályok

A jelenlegi energiaosztályok

A tanúsítványban elérhető osztályokat megtekintheti az itt mellékelt ábrán, a jelenlegi (2023) beosztásnak (AA++ és JJ között) megfelelően 12 féle jelzéssel. Mivel a minősítési rendszer igen szigorú, a skála első felébe tartozó ingatlanok egyáltalán nem számítanak elavultnak. Hasznos információ, hogy a 2016 előtti, 10 osztályzatú minősítési skála (A+ és I között) már nincs érvényben. A régi tanúsítványokat aktualizálni kell (díjmentesen megtehető az OÉNY honlapján »).

Rövid összefoglaló a tanúsítványról

A 176/2008. (VI.30.) kormányrendelet szerint kötelező energetikai tanúsítvánnyal rendelkezni ingatlan eladás vagy bérbeadás esetén. A tanúsítvány tartalmát a Kormányrendelet » határozza meg, a helyszínen felmérendő adatokról, a számítás módszereiről, és a szakvélemény formai megjelenéséről is. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartás rendszerébe. Minden szakvélemény rendelkezik a Hiteles Energetikai Tanúsítvány azonosítóval, avagy a HET számmal », melyet a szerződésben kell feltüntetni. A tanúsítványt kizárólag a Magyar Építész Kamara vagy a Magyar Mérnöki Kamara tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező szakértő állíthatja ki.

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló kormányrendelet (lásd feljebb) szerint az alábbi esetekben nem kötelező az energiatanúsítvány, néhány példa: