6. kerületi energetikai tanúsítvány szolgáltatásunk

LAKÁSOK
50 m² alatt
15 000 Ft
TANÚSÍTVÁNY HITELESEN
  • amelyet mérnök készít
  • az e-mailen visszaigazolt áron
  • minden esetben helyszíni szemlével
ÁTFUTÁSI IDEJE:
2
munkanap

Budapest VI. kerületi díjtáblázatunk

A díjakat garantáljuk, a számlán az itt látható ár fog szerepelni. A megrendeléseket 2 munkaórán belül e-mailben visszaigazoljuk.

Társasházi lakás,
lakóház
0-50 m² között
15 000 Ft
51-90 m² között
16 000 Ft
91-120 m² között
21 000 Ft
Megrendelem a tanúsítványt

Hogyan tud fizetni?

Aki Önnél tanúsít a 6. kerületben

x
András

András

épületgépész mérnök, MMK tag
Épületenergetikai tanúsítványok Budapesten

A tanúsításokat Budapest egész területén végzem. Egyeztetéssel akár munkaidőmön kívül, illetve hétvégén is vállalok szemlét. Ha szükséges akár 1 napon belül is elkészítem a tanúsítványt.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
1750
tanúsítvány
Elkészítési idő
1
munkanap
Felmérés
7-17
óráig
hétvégén is
Bezárás
x
Ágnes

Ágnes

Okleveles építészmérnök, a Magyar Építész Kamara tagja
Energetikai tanúsítás Budapest belvárosi kerületeiben

Bemutatkozás

2008-ban diplomáztam a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, építészmérnökként. 6 év tervezőirodai munka után, jelenleg csak épületek tanúsításával foglalkozom. A munkákat az 1, 5, 6, 7, és 8. kerületben vállalom.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
2500
energiatanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
munkanap
Felmérés
9-19
óráig
Bezárás
energetikai besorolási osztályok

Az aktuális energetikai besorolások

Az energetikai tanúsítási rendszerben elérhető osztályokat az itt mellékelt ábrán láthatja, a jelenlegi (2023) beosztásnak megfelelően, 12 féle energetikai besorolással, AA++ és JJ között. A minősítési szisztéma igen szigorú, a skála első felébe tartozó ingatlanok egyáltalán nem számítanak elavultnak. Hasznos tudni, hogy 2016. január előtt 10 osztályzatú volt a minősítési skála (A+ és I között), ez ma már érvénytelen, a régi tanúsítványokat díjmentesen aktualizálni lehet az OÉNY oldalán »

Az energetikai tanúsítvány elkészítésének folyamata

1
A pesti mérnök felhívja Önt a rendeléskor megadott telefonszámán és egyeztetnek időpontot a felméréshez.

2
A lakásban kb. 20-30 perces lesz a felmérés az Ön vagy megbízottja jelenlétében. A szemle teljes körű, alaprajzokra nincs szükség.

3
Az energetikai tanúsítvány elkészül (általánosan 2 napon belül), személyesen átveheti Budapesten a mérnökkel előzetesen egyeztetve, vagy postai úton is kézhez kaphatja.

Megrendelem a tanúsítványt

Röviden az energetikai tanúsítványról

A 176/2008. (VI.30.) kormányrendelet szerint kötelező energetikai tanúsítvánnyal rendelkezni ingatlan eladás vagy bérbeadás esetén. Támogatási pályázatokhoz is szükség van a szakértői véleményre, erről itt olvashat » A tanúsítvány tartalmát a Kormányrendelet határozza meg, pl. a helyszínen felmérendő adatokat, a számítás módszereit. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartás rendszerébe. Minden dokumentum rendelkezik egy ún. HET számmal », amelyet a szerződésben kell feltüntetni. A tanúsítványt kizárólag a Magyar Építész Kamara vagy a Magyar Mérnöki Kamara tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező tanúsító állíthatja ki.

A 176/2008. (VI.30.) kormányrendelet alapján nem kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése néhány kivételes esetben, például: