Energetikai tanúsítvány Balassagyarmaton

HÁZAK
90 m² alatt
30 000 Ft
Tanúsítás Balassagyarmaton

Balassagyarmati árlistánk

Megrendelem a tanúsítványt
Társasházi lakás
0-90 m² között
28 000 Ft
Családi ház, sorház
0-90 m² között
30 000 Ft
91-120 m² között
32 000 Ft
121-160 m² között
34 000 Ft

Tapasztalt szakértő megy Önhöz

x
Gergely

Gergely

Biztonságtechnikai mérnök, KVK
Tanúsítás Balassagyarmat és körzetében

Balassagyarmatra és környékére hetente járok tanúsítani, adás-vételi szerződéshez, használatbavételi engedélyhez és pályázatokhoz is dolgozom. Az Országos Tanúsító Központnál megadott árak természetesen tartalmazzák a helyszíni kiszállás és felmérés díját is.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
1300
tanúsítás
Elkészítési idő
1-3
nap
Felmérés
8-18
óráig munkanapokon
Bezárás

Mi az energetikai tanúsítvány?

Az energiatanúsítvány egy mérnöki szakvélemény, amely pontosan dokumentálja az ingatlan energiafogyasztási adottságait. Csak "TÉ" jelű, kamarai jogosultsággal rendelkező szakértő állíthatja ki, minden esetben a helyszíni szemlén felmértek alapján. A helyszíni felmérés benne van a díjban, tervrajzokat sem kell biztosítania a munkához.

A dokumentum rendelkezik egy egyedi HET azonosító sorszámmal - ezt a számot szükséges feltüntetni az adásvételi szerződésben. Amennyiben az épületen nem végeznek energetikai átalakítást, akkor 10 évig használható fel a dokumentum.

A tanúsításra vonatkozó 176/2008-as Kormányrendelet  » alapján nem kell tanúsítvány többek között az 50 m²-nél kisebb, különálló családi házakra, illetve a nyaralókra. A hivatkozott oldalon megtekintheti a kivételezett épülettípusok listáját.

A tanúsítványban tizenkét féle energiaosztályba sorolhatók az ingatlanok, ezeket az alábbiakban tekintheti meg. Az egyes kategóriákhoz tartozó részletes ismertetőnket az energiaosztályra kattintva érheti el. Érdekes tudnivaló, hogy 2016. előtt tízosztályzatú volt a minősítési skála (A+ és I között), ez ma már nincs használatban.

                       
AA++ AA+ AA BB CC DD EE FF GG HH II JJ
1

Rendelés leadása

Megrendelését munkanapokon 8 és 18 óra között e-mailben visszaigazoljuk, ezt követően a helyi tanúsító keresi Önt telefonon, hogy időpontot egyeztessenek a felméréshez.
2

Szemle

A helyszíni felmérés kb. 30 percet vesz igénybe, szabad bejárást kell biztosítani az épület összes helyiségébe.
3

Az elkészült tanúsítvány

A mérnök néhány munkanapon belül készíti el a szakvéleményt, majd gyorsan elküldi e-mailen és postán is az Ön által megjelölt belföldi címre, melynek díja benne van az árban.

Balassagyarmaton és körzetében