Energetikai tanúsítvány - Tolna és környéke

Tanúsítás  Tolnán
AJÁNLATUNK
  • hiteles energetikai tanúsítványt kap
  • helyi mérnök készíti el
  • e-mailben visszaigazolt áron
  • rövid átfutással

Tolnai árajánlatunk

Fizetendő végösszegek.

A táblázat a Tolnán érvényes árainkat tartalmazza. A díjak magukban foglalják a tanúsítás minden felmerülő költségét, így a kiszállást is.

Hiteles energetikai tanúsítványt kap, amely HET számmal rendelkezik.

Társasházi lakás
0-90 m² között
26 100 Ft
Családi ház
0-90 m² között
29 100 Ft
91-120 m² között
31 100 Ft
121-160 m² között
33 100 Ft
161-200 m² között
35 100 Ft
Megrendelem

Helyi szakértő készíti a tanúsítványt

x
Attila

Attila

építészmérnök, nukleáris környezetvédelmi szakmérnök
Épületenergetikai tanúsítás Szekszárdon és körzetében

2008-ban diplomáztam Pécsett, a PTE - Pollack Mihály Műszaki Karon. Több éves közigazgatási munka után a nukleáris iparhoz kapcsolódó szolgáltatónál helyezkedtem el. A Tolna Megyei Mérnöki Kamara aktív tagja vagyok. Több éves szakmai tapasztalattal vállalom épületenergetikai tanúsítványok elkészítését magánszemélyek és közintézmények részére is.

¤Szekszárdi lakos vagyok.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
500
vélemény
Elkészítési idő
1-3
munkanap alatt
Felmérés
8-20h
hétvégén is
Bezárás

Miért készül az energetikai tanúsítvány?

A tanúsítvány megmutatja az ingatlan energiahatékonysági paramétereit, és így adásvételi, ill. bérbeadási szerződés esetén közérthetően tájékoztatja a szerződő feleket. Csak "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező mérnök állíthatja ki, aki a Magyar Építész Kamara vagy a Magyar Mérnöki Kamara tagja. A kiszállás és felmérés benne van a díjban, alaprajzokat sem kell biztosítania a munkához.

A szakvélemény első lapjának jobb felső sarkában található a HET azonosító sorszám. Ha az ingatlanon nem végeznek korszerűsítést, akkor 5 évig érvényes a dokumentum.

Az épületek energetikai tanúsítására vonatkozó Kormányrendelet  » alapján nem kell tanúsítványt készíttetni például az 50 nm-nél kisebb hasznos alapterületű, különálló családi házakra, illetve az üdülőkre. Hivatkozott ismertetőnkben átnézheti a kivételezett épülettípusok listáját.

Az energetikai tanúsítási rendszerben 12-féle minősítést kaphatnak az ingatlanok, ezeket a lenti táblázat mutatja. Az Önt érdeklő energetikai osztályzatra kattintva elérheti részletes ismertetőnket. Érdekes tudnivaló, hogy 2023-ig enyhébb szigorúságú volt a minősítési skála (AA++ és JJ között), de a régi energetikai besorolások ma már nincsenek használatban.

                       
A+++ A++ A+ A B C D E F G H I
1

Ajánlatkérés, megrendelés

Ajánlatkérését, rendelését munkanapokon 8 és 18 óra között e-mailben megválaszoljuk, a megrendelést követően a tanúsító telefonál Önnek, a szemle időpont egyeztetésére.
2

Helyszíni bejárás

A helyszín műszaki felmérése körülbelül fél óráig tart. Bárki megmutathatja az ingatlant, csak a szabad bejárást kell biztosítani az épület összes helyiségébe.
3

Elkészítés

Néhány munkanapos átfutással készül el a tanúsítvány, amelyet a mérnök elküld Önnek digitálisan, vagy papíron is átvehető előzetes egyeztetéssel.

Tolna és környéke