Adásvételhez és bérbeadáshoz
Garantált szeghalmi díj.
Tartalmazza a kiszállás, felmérés, elkészítés minden felmerülő költségét.
A Debreceni Műszaki Egyetemen végeztem, Gépészmérnök szakon. Az energetikai tanúsítás bevezetésének kezdetétől készítek tanúsítványokat, de mellette számos energetikai auditot végeztem, valamint műszaki ellenőrzésekben is aktív vagyok. A jelentős szakmai tapasztalat garancia a jó minőségű, korrekt munkavégzésre. A nagyobb hatékonyság érdekében teamben dolgozunk.
A tanúsítvány egy mérnöki szakvélemény az ingatlan energiahatékonyságáról. A dokumentum rendelkezik egy sorszámmal (HET szám), amely alapján az Országos Építésügyi Nyilvántartásból » lekereshető.
A tanúsítás során 12 féle energiaosztályba sorolhatóak az ingatlanok, amint a mellékelt táblázatban is megtekintheti. A kategóriákhoz írt részletes ismertetőinket elérheti a linkre kattintva.
Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló rendelet » alapján nem szükséges tanúsítványt készíttetni nyaralókra, 50 m²-nél kisebb, különálló családi házakra, és egyéb kivételes esetekben, amelyekről a hivatkozott oldalon olvashat részletesebben. Ha az Ön ingatlanja is a kivételes esetek közé tartozik, még a megrendelés rögzítése előtt jelezzük Önnek.
Nemcsak lakóingatlanok, hanem kereskedelmi-, vagy ipari épületek esetén is vállaljuk a tanúsítvány elkészítését.
Ha ingatlant vásárolunk vagy adunk el, nagyon fontos megismernünk a lakás tényleges méreteit. Az eladási árban néhány négyzetméternyi különbség is milliós tétel lehet, így mindkét félnek érdeke, hogy az áralkut a valóságos méretek alapján kössék meg.
Az energetikai tanúsítvány 10 évig érvényes. A szakvélemény az adott ingatlanra készül, így az esetleges tulajdonosváltás nem befolyásolja az érvényességét. Részletek a 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendeletben.
Amennyiben energiahatékonysági pályázatok által szeretne állami támogatást kapni ingatlanja korszerűsítésére, tanúsítványokra is szüksége lesz a pályázati anyag benyújtásához. Itt kérhet árajánlatot » Olvassa el cikkünket a szigetelési vastagságokról »