Energetikai tanúsítvány - Nagykanizsa

Energetikai tanúsítvány készítés illusztráció
HITELES ENERGETIKAI SZAKVÉLEMÉNY
  • amelyet nagykanizsai mérnök készít
  • garantált áron és feltételekkel
  • helyszíni felmérés alapján

Nagykanizsán érvényes tanúsítási árak

0-50 m² 51-90 m² 91-120 m² 121-160 m²
Társasházi lakások 20 000 Ft 20 000 Ft - -
Családi házak 25 000 Ft 25 000 Ft 28 000 Ft 30 000 Ft

A fenti díjat garantáljuk, egyéb költség nincs. A táblázatban feltüntetett árak tartalmazzák: kiszállás, felmérés, igény szerinti postázás, ÁFA. Zala és Somogy megye teljes területén dolgozunk, az Ön ingatlanjára szabott árat az irányítószáma alapján láthatja:

Egyedi árajánlat azonnal, Nagykanizsa körzetében

Hogyan fizethet?

Bemutatjuk a tanúsító szakértőt

x
András

András

Okleveles építészmérnök, Magyar Mérnöki Kamara
Energetikai tanúsítványok kiállítása
Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
440
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
munkanap
Felmérés
9-19
óráig
munkanapokon
Bezárás

A tanúsítvány az épület energiahatékonyságáról

A tanúsítvány és a benne szereplő energetikai kategória az ingatlan energiahatékonyságát hivatott megmutatni. A besorolás közvetlen összefüggésben van a rezsiköltségekkel, így Ön akkor jár jól anyagilag, ha a lehető legmagasabb energiaosztályú ingatlanba költözik. A jelenleg (2022) hatályos dupla betűjelzésű osztályzás igen szigorú, a DD, EE kategóriát elért ingatlanok nem számítanak elavultnak, a CC és az annál jobb besorolás pedig kifejezetten alacsony energiafogyasztást tükröz.

Energetikai kategóriák

energetikai osztályok

A tanúsítvány elkészítésének menete

1
A helyi szakértő időpontot egyeztet Önnel a szemléhez, a rendeléskor megadott telefonszámán.

2
A szakértő körülbelül fél órás szemlét végez az ingatlanban, az Ön vagy megbízottja jelenlétében.

3
Határidőre elkészül a tanúsítvány (általánosan 2-3 nap alatt), amelyet átvehet Nagykanizsán, vagy postai úton is kézhez kaphat.

Kötelező az energetikai tanúsítvány

Kötelező az energetikai tanúsítvány, ha ingatlant ad el, ad bérbe, vagy épít. Energetikai pályázatokhoz is szükség van a szakértői véleményre, ezzel kapcsolatban itt tudhat meg többet ». A tanúsítvány tartalmát jogszabályok határozzák meg, amelyek részletesen kitérnek a helyszínen felmérendő adatokra, a mérnöki számítás módszereire, és a dokumentum formai megjelenésére. Tanúsítást csak a Magyar Építész Kamara vagy a Magyar Mérnöki Kamara tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező vállalkozó végezhet. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartásba, így minden szakvélemény rendelkezik egy ún. HET kóddal, amelyet az országos nyilvántartás generál, és adatbázisában rögzít (ugrás az oldalra »). Erre a számra az ügyvédnek lesz szüksége, az Ön feladata, hogy neki továbbítsa, az ő feladata pedig, hogy a szerződésben feltüntesse.

Érdemes tudnia:

A vonatkozó 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet az alábbi esetekben mentességet ad a tanúsítvány elkészíttetésének kötelezettsége alól:

Hőkamerás vizsgálatot is szeretne?

A hőkamerás vagy szaknéven termográfiás vizsgálat nem része az energetikai tanúsításnak (egy tanúsító cégnél sem), elsősorban azért, mert csak a téli hónapokban végezhető el. Az épület hőveszteségét csak akkor lehet mérni, ha a belső fűtött tér és a külső környezet között kellően nagy a hőmérséklet különbség. Ilyenkor az energia intenzíven áramlik a külvilág felé, és a hőkamera meg tudja jeleníteni. A felmérés segítségével azonosíthatók az épület hőhídjai, építési hiányosságai, és a gépészeti vezetékek veszteségei is. A szolgáltatásra egyedi árajánlatot itt kérhet.