Energetikai tanúsítvány szolgáltatás Marcaliban

LAKÓHÁZAK
90 m² alatt
25 000 Ft
RENDELJEN HITELES ENERGIATANÚSÍTVÁNYT
  • amelyet minden hatóság és ügyvéd elfogad
  • 10 évig érvényes
  • felmérés alapján készül (az ár tartalmazza)

Árak Marcaliban

0-50 m² 51-90 m² 91-120 m² 121-160 m²
Lakásokra 20 000 Ft 20 000 Ft - -
Családi házakra 25 000 Ft 25 000 Ft 27 000 Ft 29 000 Ft

Az árak tartalmazzák az összes díjtételt: kiszállás, műszaki felmérés, igény szerinti postázás, általános forgalmi adó. A megrendelő nevére szóló számlán az itt látható ár fog szerepelni. Egész Somogy és Zala megyében dolgozunk, ha az Ön lakása/háza nem Marcaliban található, az irányítószám megadásával tekintheti meg a fizetendő díjat, az alábbi űrlap segítségével.

Ajánlatkérő- és megrendelőlap
Kérjük adja meg az alábbi adatokat!

Tanúsító mérnökünk

x
András

András

Okleveles építészmérnök, Magyar Mérnöki Kamara
Energetikai tanúsítványok kiállítása
Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
440
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
munkanap
Felmérés
9-19
óráig
munkanapokon
Bezárás
energetikai osztályok a tanúsítványban

Az elérhető energetikai osztályok

Az energiatanúsítványban jelenleg 12 féle energetikai osztály érhető el „AA++" és „JJ" között. Érdemes tudni, hogy a minősítési rendszer szigorúnak számít, a skála első felébe tartozó ingatlanok a jelenlegi szubjektív megítélés alapján nem számítanak elavultnak. Hasznos tudni továbbá, hogy régebben 10 osztályzatú volt a minősítési skála (A+ és I között), ez ma már nincs használatban. A korábbi tanúsítványok egy pótlap segítségével átsorolhatóak.

Hogyan készül a tanúsítvány?

1
Online megrendelését 2 munkaórán belül visszaigazoljuk, amit követően a kirendelt mérnök időpontot egyeztet Önnel a szemléhez.

2
A helyszíni felmérés körülbelül harminc perces. Öntől csak a helyrajzi szám fog kelleni, tervrajzok nem szükségesek.

3
Az egyeztetett határidőre elkészül a tanúsítvány (általánosan 2-3 nap), amelyet átvehet a készítő mérnöktől Marcaliban, vagy eljuttatja Önhöz e-mailben és postán.

A hiteles energetikai tanúsítvány bemutatása

Az energetikai tanúsítvány tartalmát több jogszabály határozza meg, amely részletesen kitér a helyszínen felmérendő adatokra, az épületfizikai számítás módszereire, és a szakvélemény formai megjelenésére. Ezek közül a 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet a legfontosabb, ebben van rögzítve, hogy mikor kell és mikor nem kell elvégeztetni a vizsgálatot. A szakvéleményt kizárólag az MMK, illetve a MEK tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező szakember állíthatja ki. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartásba. Minden szakvélemény rendelkezik egy ún. HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) számmal, amelyet az országos nyilvántartás generál. Ezt a számot kell az ügyvédnek szerepeltetnie az adásvételi szerződésben.

Kötelező:

Nem kötelező: