Energetikai tanúsítvány ajánlatunk Hajdúszoboszlón

Energetikai tanúsítvány kép
HITELES ENERGIATANÚSÍTVÁNY
  • helyszíni műszaki felmérés alapján
  • jogosult mérnök által elkészítve
  • garantált, visszaigazolt áron
AMELY ELKÉSZÜL:
2
munkanapon belül

Árak Hajdúszoboszlón

Társasházi lakás
0-90 m² között
20 000 Ft
Családi ház, sorház
0-90 m² között
26 000 Ft
91-120 m² között
27 000 Ft
121-160 m² között
28 000 Ft
Megrendelem a tanúsítványt

A Hajdúszoboszlón dolgozó mérnök

x
Péter

Péter

Épületgépész - Debreceni Egyetem
Tanúsítás Hajdúszoboszlón és térségében

2009-ben diplomáztam Debrecenben. Energetikai tanúsítványok mellett Energetikai szakreferens jelentéseket is készítek releváns cégek számára.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
2000
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
nap
Felmérés
7-18
óráig, akár hétvégén is
Bezárás

12-féle energetikai osztály

A jelenleg (2024) hatályos jogszabályok 12-féle energiaosztályt különböztetnek meg. A legmagasabb elérhető kategória az „A+++”, a legalacsonyabb pedig az „I”. A kategóriák segítségével az ingatlanok összehasonlíthatók egymással, az alacsonyabb osztályba tartozó ingatlanok energiahatékonysága rosszabb, a rezsiköltségek fajlagosan magasabbak. A minősítési rendszer igen szigorúnak mondható, a magasabb kategóriákat csak a legmodernebb, megújuló energiát is hasznosító épületek érik el. Az alábbiakban látható diagramon a Hajdú-Bihar megyében kiadott tanúsítványok energetikai minősítéseinek eloszlása látható, amely segítségével meg tudja becsülni, a saját ingatlanja milyennek számít.

energetikai osztályok

Mi ez? - Energetikai Tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy szakvélemény, amely az ingatlant értékeli energiahatékonysága szempontjából, egy 12 tagú skálán (lásd fent). A dokumentum tartalmát rendeletek határozzák meg, amelyek részletesen kitérnek a helyszínen felmérendő paraméterekre, az épületenergetikai számítások módszereire, és a szakvélemény formai megjelenésére. Csak a Magyar Mérnöki Kamara vagy a Magyar Építész Kamara tagjaként nyilvántartott, megfelelő jogosultsággal rendelkező szakértő állíthatja ki. Minden energiatanúsítvány rendelkezik egy ún. HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) számmal, amelyet az Országos Építésügyi Nyilvántartás » generál.

Kötelező tanúsítvánnyal rendelkezni:

Nem kötelező tanúsítvánnyal rendelkezni:

Hasznos tudnivalók

Így zajlik a tanúsítvány elkészítése

1
Megrendelését 2 munkaórán belül visszaigazoljuk, amit követően a mérnök felhívja Önt a rendeléskor megadott telefonszámán és időpontot egyeztetnek a felméréshez.

2
A műszaki felmérés körülbelül harminc perces, és az Önnel előre egyeztetett időpontban történik. Tervrajzokra nincs szükség, Öntől csak a helyrajzi szám fog kelleni.

3
A tanúsítvány 2 napos átfutással készül el, a dokumentumot személyesen átveheti (a találkozást a mérnökkel egyeztetik) vagy digitálisan (pdf) kapja meg.