Energetikai Tudástár
Energetikai tanúsítvány pótlap

Energetikai tanúsítvány pótlap

Írta: Gali András

Az alábbi cikkben az energetikai tanúsítványhoz kapcsolható pótlapról adunk részletes tájékoztatást.

Mi a pótlap?

Egy kiegészítő lap, amely a 2016 előtt készült energetikai tanúsítványokat alakítja át a jelenleg használatos formátumra. Tekintsen meg egy pótlapot itt ». 2016 előtt még egyetlen betűjelzést alkalmaztak a minősítési osztályok jelölésére, a jelenleg (2016 óta) hatályos formában már két betűt alkalmazunk. Az aktuális energetikai besorolások tehát 12 féle dupla betűjelzést tartalmaznak AA++ és JJ között. A pótlap tulajdonképpen átkonvertálja a korábbi jelölést és az ennek alapjául szolgáló számértékeket. A pótlap kizárólag az eredeti energetikai tanúsítvány összesítő lappal és a hozzá tartozó alátámasztó munkarésszel együtt érvényes.

Mikor kell?

Ha a rendelkezésre álló tanúsítvány 2016. január 1. előtt készült, és annak felhasználására újra szükség van, például adásvételhez. Ha a tanúsítvány ettől a dátumtól később készült, továbbra is korlátozás nélkül használható, nem kell hozzá pótlap.

Díjmentesen igényelhető és azonnal letölthető

Az energetikai tanúsítvány pótlapot az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY) e-tanúsítás alkalmazása automatikusan generálja, a letöltés ingyenes és azonnali.

Pótlap igénylés itt »

A pótlap letöltéséhez szükség van az eredeti energetikai tanúsítvány HET számára.

Ezért kell a pótlap

A régi energetikai besorolásokból a pótlap segítségével készíthetünk új besorolást. A dupla betűs besorolás a korábbitól kedvezőtlenebb is lehet, mert a minősítési osztályok szigorodtak.

A régi besorolások átkonvertálása új besorolássá a pótlappal

További népszerű cikkek a Tudástárban

Mióta kötelező az energetikai tanúsítvány?
Megújuló energiaforrások 2023
HH energetikai besorolási osztály
A bruttó alapterület
GG energetikai besorolási osztály