Energetikai tanúsítvány napelem pályázathoz

Tanúsítványok készítése az RRF-6.2.1 lakossági napelem pályázathoz

A jelenleg futó „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázat kötelező munkarésze az energetikai tanúsítvány.

Összefoglaltuk a tudnivalókat.

A napelem pályázathoz energetikai tanúsítvány szükséges

Íme a két típus:

1. tanúsítvány a jelenlegi állapotról

A beruházást megelőzően, a napelem pályázat benyújtásához el kell készíteni a meglévő állapotra vonatkozó hitelesített (HET számmal rendelkező) energetikai tanúsítványt.

2. tanúsítvány a kivitelezett (záró) állapotról

A nyertes beruházás megvalósítását követően, a projekt zárásakor kell elkészíteni a megvalósult állapot ún. záró hitelesített (HET számmal rendelkező) tanúsítványát.

Árajánlat e-mailben

Jelenleg is aktív a 100%-os támogatású (vissza nem térítendő) napelem pályázat

Hivatalos elnevezés: "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva"

Hivatalos kódszám: RRF-6.2.1 - ugrás a hivatalos kormányzati oldalra »

Határidő: több ütemben, legkésőbb 2022.10.24-ig.

Mi ez pontosan?

A napelem pályázat lehetőséget nyújt az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy házaikat megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre. A támogatás vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású.

Mire lehet pályázni?

Választhatóan az alábbi csomagokra lehet pályázni:

1.: Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezetét célzó napelemes rendszer létesítése.

2.: Tetőszerkezetre helyezett, a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása levegő-levegő vagy levegő-víz hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése, nyílászáró csere.

Ki nem indulhat?

Miért van szükség energetikai tanúsítványra a pályázathoz?

Az energetikai tanúsítvány igazolja, hogy a pályázati támogatással elvégzett korszerűsítés tényleges energiamegtakarítást eredményez. Mivel a beruházás előtt is és után is készül számítás az épületről, így egyértelműen igazolható az energiahatékonyság növekedése.

Milyen költségekkel számolhat?

Az energetikai tanúsítvány ára a piaci szereplőtől és az ingatlan helyétől, méretétől függően 25.000 és 50.000 Ft között adódik, amely költség kétszer merül fel, egyszer a pályázat benyújtásakor, egyszer pedig a nyertes beruházás kivitelezését (zárását) követően. Jó tudni, hogy a tanúsítvány részben vagy egészben elszámolható költség, tehát Önnek kell kifizetnie, de támogatást utalnak majd vissza rá. Kérje ajánlatunkat az alábbi űrlappal!

Árajánlat a tanúsításra

A tanúsítvány elkészítésének menete

1

Árajánlatot küldünk

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, és elküldjük Önnek a pályázathoz szükséges tanúsítványra vonatkozó ajánlatunkat.

2 óra
2

Felmérjük az épületet

A kirendelt helyi mérnök az előre egyeztetett időpontban felméri az ingatlant. A szemlekor részletes választ kap felmerülő kérdéseire.

1 óra
3

Küldjük a tanúsítványt

Elkészítjük az energetikai számításokat, kiállítjuk a hiteles (HET) energetikai tanúsítványt, és eljuttatjuk Önhöz a számla mellékletével.

4-6 munkanap
Térkép

Országosan 40 jogosult helyi mérnökkel várjuk

Az Országos Tanúsító Központ összes aktív partnere rendelkezik a fent tárgyalt napelem pályázat által előírt "TÉ" jelű mérnöki jogosultsággal. Minden esetben az ingatlanhoz legközelebb praktizáló szakértő partnerünket rendeljük ki Önhöz, így biztosítva a versenyképes árakat.

Mikor kell pályázatíró?

Ha nincs jártassága jelentősebb adminisztrációval járó ügyek intézésében, vagy szeretné tapasztaltabb kezekben tudni, érdemes pályázatírót bevonnia a munkába. Ezzel az űrlappal kérheti ajánlatunkat pályázatírásra »

Mi az Ön feladata, ha pályázni szeretne?

Az első és legfontosabb teendő, hogy olvassa el a pályázati felhívást a hivatalos kormányzati oldalon. Mindig innen tájékozódjon, mi is ezt tesszük. Az interneten megtalálható leírások általában átfogalmazott szövegek, nem tartalmaznak minden vonatkozó információt.

Ha bizonytalan, érdemes pályázatírót bevonnia. Mérnöki jellegű kérdésekben mi is tudunk segíteni, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlappal!

Ajánlatkérés a tanúsításra