Energetikai Tudástár

Energetikai nyilatkozat Zöld Otthon Programhoz

Energetikai nyilatkozat Zöld Otthon Programhoz
Írta: Gali András

Ha Ön NHP Zöld Otthon Program keretében vesz igénybe támogatott hitelt, a legtöbb bank energetikai nyilatkozatot is kér. Összefoglaltuk a tudnivalókat.

Az energetikai nyilatkozat

Az energetikus által készített nyilatkozat célja, hogy a bank biztosítva legyen arról, hogy a ZOP hitel energetikai feltételei teljesülnek. A nyilatkozat elvárt formája bankonként eltérő, mindenképp a választott hitelező pénzintézettől kérjen nyomtatványt! Az energetikus ezt tölti ki, megadva a saját jogosultsági számát és adatait. A mérnök arról nyilatkozik benne, hogy az épület teljesíti a BB (vagy magasabb) besorolást, illetve az összesített energetikai jellemző számértéke 80 vagy az alatti. Zöld hitel feltételek

Előzetes energetikai számítás szükséges

A ZOP hitel igényléséhez a nyilatkozat mellett előzetes energetikai számítás vagy hiteles energetikai tanúsítvány szükséges. Amíg a műszaki átadás nem történik meg, tehát tart az építkezés, vagy még csak tervezés alatt van a ház, előzetes energetikai számítás készítendő. Ha az épület már elkészült, akkor hiteles energetikai tanúsítványt kell benyújtani a banknak.


Árajánlat e-mailben

Az Ön feladata, ha családi házat épít

Vegye fel a kapcsolatot "TÉ" jelű energetikai tanúsítói jogosultsággal rendelkező mérnökkel, tőle tudja beszerezni a megfelelő energetikai igazolást. Az Országos Tanúsító Központtól itt kérhet árajánlatot a szolgáltatásra. Ha kitölti az űrlapot, néhány órán belül ajánlatot küldünk Önnek, amely teljes körűen tartalmazza a nyilatkozat kiadását és az alátámasztó mérnöki számítás elkészítését.

Az Ön feladata, ha új építésű lakást vesz

Egyeztessen a beruházóval, és tőle szerezzen be minden dokumentumot, ami a ZOP hitelhez kell! Ha Ön új társasházi lakást vásárol, mindent az eladón / beruházón keresztül kénytelen intézni, ilyenkor ugyanis csak neki van lehetősége elkészíttetni az energetikai számításokat, kiadni a nyilatkozatokat, és igazolni a zöld hitel feltételeinek teljesülését.

Ezzel foglalkozunk

Mérnöki szolgáltatásunk kifejezetten a Zöld Otthon Programhoz van kialakítva és az ország összes településén elérhető. Minden szükséges nyilatkozatot és számítást elkészítünk Önnek, amelyre szüksége lehet az NHP zöld hitel igényléséhez. Helyi mérnökökből álló hálózatunk minden tagja rendelkezik a szükséges szaktudással és kamarai jogosultsággal.

Árajánlat e-mailben

További népszerű cikkek a Tudástárban

HH energetikai besorolási osztály
AA+ energetikai besorolási osztály
Panel belmagasságok
Energetikai tanúsítványok lekérdezése
Az energetikai tanúsítvány pótlása