Energetikai tanúsítványok MFB 0% hitelhez:

Az energetikai munkarészek elkészítése a GINOP-8.4.1/A-17 pályázathoz

Az alábbiakban az MFB 0%-os kamatozású hitel kérelmezéséhez szükséges tudnivalókat foglaltuk össze.

A Magyar Fejlesztési Bank kamatmentes hitelpályázat keretében megvalósuló energiahatékonysági beruházásokhoz kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni, várjuk ajánlatkérését!

AZ MFB hitelpályázat GINOP-8.4.1/A-17 kódszámon

A nulla százalékos kamatozású hiteleket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozza, de a forrásra pályázni más bankoknál és pénzintézeteknél is lehet. Ezek az intézetek mint hitelközvetítők működnek közre a folyamatban, a hitelszerződést már nem velük, hanem közvetlenül az MFB-vel kötik az ügyfelek. Ide fordulhatunk: B3 Takarék Szövetkezet, Budapest Bank Zrt., FHB Zrt., GRÁNIT Bank Zrt., Magyar TakarékBank Zrt. MKB Bank Zrt., NHB Növekedési Hitel Bank Zrt., OTP Bank Nyrt. A hitelpályázatot területi bontásban két részletben írták ki: VEKOP-5.2.1-17 (Pest megye) és GINOP-8.4.1/A-17 (az összes többi megye). Részletekkel kapcsolatban olvassa el cikkünket az MFB hitelpályázatról!

A hitelprogramra magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek pályázhatnak. A felvehető összeg lakossági ügyfeleknek minimum 500.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft.

A hitelkérelem beadásához energetikai tanúsítványokra lesz szükség, ezeket mellékelni kell a bank által kért dokumentumokhoz. A beadáshoz igazolni kell a jelenlegi állapot energiahatékonyságát egy hiteles (úgynevezett HET) tanúsítvány formájában. A jelenlegi állapot adja az összehasonlítási alapot a tervezett állapot megítéléséhez, a bank ugyanis csak akkor adja ki a támogatást, ha igazolhatóan energiamegtakarítást érünk el a korszerűsítéssel. A kivitelezés után szükség lesz egy újabb, ún. záró tanúsítványra, amely a ténylegesen megvalósult állapotot dokumentálja.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az ajánlatkérő űrlap segítségével, és elküldjük Önnek árajánlatunkat. A munkára minden esetben teljes körű ajánlatot küldünk, tehát az ajánlat a hitelpályázathoz szükséges összes mérnöki munkarészt tartalmazza.

A hitelkérelemhez három energetikai tanúsítvány fog kelleni

Íme a két típus:

A beruházás előtti állapotról

Szükséges egy hitelesített energetikai tanúsítvány, amelyben a beruházás előtti (jelenlegi) állapotot értékeli ki a tanúsító szakember.

A tervezett állapotról

Szükséges egy tanúsítvány az energetikai fejlesztés tervezett állapotáról. Ezzel kell igazolni az elért energiamegtakarítást.

A kivitelezett (záró) állapotról

A beruházás megvalósítását követően, a megépített állapotról kell elkészíteni a hitelesített, záró energetikai tanúsítványt.

Árajánlat e-mailben

Az energetikai tanúsítvány elkészítésének menete:

1
Helyszíni szemle - 1 óraA legközelebbi tanúsító szakértő előre egyeztetett időpontban felméri az ingatlant, és válaszol minden felmerülő szakmai kérdésére.
2
Tanúsítvány a jelenlegi állapotról - 2-4 munkanapA jelenlegi állapotról hiteles tanúsítvány készül, ami a későbbi számítások alapjául szolgál.
3
Tanúsítvány a tervezett állapotról - 2-4 munkanap Energetikai elő-tanúsítvány készül a tervezett állapotról, a mérnök kiállítja a beadáshoz szükséges energetikai nyilatkozatot.
4
Tanúsítvány a kivitelezett állapotról - 1-2 munkanap A kivitelezés befejezését követően elkészítjük az épület ténylegesen megvalósult állapotát minősítő záró tanúsítványt.

GINOP-8.4.1/A-17

Ezen a kódszámon fut a 0%-os hitel országosan (Pest megyén kívül), a hivatalos pályázati kiírás itt tekinthető meg:

GINOP-8.4.1/A-17 »

VEKOP-5.2.1-17

Ezen a kódszámon futott az MFB 0%-os hitel Budapesten és Pest megyében, de a támogatási keret elfogyott:

VEKOP-5.2.1-17 »

Napelemhez is

A támogatás napelem telepítésére is felhasználható, de érdemes tudnunk, a háztartási energiafogyasztásunknál nagyobb kapacitás nem létesíthető.

Teljes ügyintézéssel

Igény szerint vállaljuk a hitel kérelmezésének teljes ügyintézését is (pályázatírás, energetikai tanúsítás, beadás, kivitelezői szerződések előkészítése). Várjuk megkeresését!

Térkép

Jogosult helyi mérnökökkel várjuk az egész országban

Az Országos Tanúsító Központ aktív partnerei rendelkeznek az MFB kamatmentes hitelpályázatokhoz szükséges "TÉ" jelű mérnöki jogosultsággal. Az ingatlanhoz legközelebb praktizáló szakértő partnerünket rendeljük ki Önhöz, így tartva alacsonyan a kiszállási költségeket.

Pályázatírás szolgáltatásunk

Az energetikai tanúsítványok és mérnöki nyilatkozatok mellett, igény szerint el tudjuk készíteni a teljes pályázati dokumentációt is. Ajánljuk figyelmébe részletes pályázatírási tájékoztatónkat.

Az opcionálisan megrendelhető pályázatírás minden esetben sikerdíjas, tehát csak nyertes támogatás esetén kell érte fizetnie.

Ezt tegye, ha pályázni szeretne a kamattámogatott hitelre!

Bizonyosodjon meg róla, hogy a kigondolt beruházás támogatott-e, illetve hogy Önre személy szerint nem vonatkozik-e valamilyen kizáró feltétel. Ajánljuk figyelmébe pályázatíró részlegünket, az Energetikai Pályázati Központot, ahol sikerdíjas ajánlatot kérhet a hitelpályázat összeállítására, illetve díjmentes előminősítést is végzünk az MFB hitelekhez. Ha önmaga intézné a kérelmezést, keressen fel egy MFB Pontot, itt segítséget tudnak nyújtani a hitellel kapcsolatban.

Készíttesse el az energetikai tanúsítványokat egy jogosult mérnökkel (ajánlatkérés itt  »), aki egyúttal segítséget is nyújt Önnek a beruházás műszaki tartalmával kapcsolatban (pl.: hány centiméter hőszigetelést tegyen fel, milyen kazánt válasszon, mekkora napelemet telepítsen stb.).

A hitelkérelem benyújtása után az elbírálás 2 hét és 3 hónap közötti szórást mutat, attól függően, hogy melyik intézetnél és milyen tartalommal kerül beadásra az anyag. Ha gyorsabb eljárást szeretne, kérjen fel pályázatírót (lásd jobb oldali keretes írásunk), aki pontosan ismeri az ügymenet minden részletét.