Energetikai Tudástár
Otthon Melege Program: Kazáncsere 2017

Otthon Melege Program: Kazáncsere 2017

Írta: Gali András

Vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak és társasházi lakások hőtermelő berendezéseinek cseréjére, illetve fűtési rendszereinek korszerűsítésére. A beruházás költségeinek 40 %-ára igényelhető a támogatás, felső határa 700.000 Ft.

Hogyan induljunk?

Az alábbiakban kiemeljük a legfontosabb tudnivalókat a pályázással kapcsolatban, de az első és legfontosabb dolog, mielőtt belevágunk a munkába, hogy alaposan átolvassuk a pályázati kiírást és az útmutatót. Számos olyan részlet derül ki belőle, amelyet itt nem soroltunk fel, és a részvételt megakadályozza, vagy az elképzelt formában nem teszi lehetővé.

A pályázat hivatalos weboldala »

A beadás elektronikus úton történhet (ügyfélkapus regisztráció szükséges hozzá), és 2017. június 6-án 08:00-tól lehetséges. Mindenkinek javasoljuk, hogy amint megnyílik a beadás, lehetőség szerint az első órákban küldje be a pályázatát.

Az elnyerhető pénzösszegek

Az elérhető támogatás a teljes beruházási költség alapján:

Ki pályázhat?

Milyen felújításra jár támogatás?

Nem jár támogatás

A pályázat költségei

A résztvevőket pályázati díj nem terheli, de az előkészítés során felmerülnek bizonyos költségek, amelyeket kénytelenek vagyunk saját kasszából előfinanszírozni. Nyertes esetben természetesen ezeket a költségeket is támogatja az állam.

Amire mindenképp szükség lesz a részvételhez, az egy-egy energetikai tanúsítvány a jelenlegi és a tervezett állapotról. Ezt a munkarészt csak TÉ jelű kamarai jogosultsággal rendelkező mérnök állíthatja ki. A szakértői díj általánosan két normál tanúsítvány ára, ami az épület bonyolultságától és elhelyezkedésétől függően 25 és 50 ezer Forint között adódik. Az Országos Tanúsító Központ várja ajánlatkérését a tanúsításra!

Árajánlat a tanúsításra

Ha a pályázati dokumentációt nem Önmaga kívánja összeállítani, akkor szüksége lesz egy pályázatíró közreműködésére, aki elvégez Ön helyett minden adminisztratív teendőt. Ennek költségei 30 és 200 ezer Forint között mozognak. Igény szerint tudunk Önnek megbízhatóan, sikerdíjas alapon dolgozó pályázatírót ajánlani.

Az előbbieken kívül más mérnöki költségek is lesznek, de ezek csak a támogatás megítéléséről szóló döntés után, a kivitelezéskor merülnek fel. Ilyen lehet az épületgépészeti tervezés, gázterv készítés, kéményméretezés, az energetikai korszerűsítés típusától függően - ezeket is támogatja az állam.

Segíthetünk?

Keressen fel minket, ha kérdése van!

Az Országos Tanúsító Központ mérnöki hálózatában több szakértő is foglalkozik a pályázati munkákhoz kapcsolódó tanúsítvány készítéssel, minden ingatlanhoz tudunk közeli szakembert biztosítani, akár energetika, akár pályázatírás területén.

További népszerű cikkek a Tudástárban

Energetikai nyilatkozat Zöld Otthon Programhoz
Ki készíthet energetikai tanúsítványt?